No Tags Found!

JAWAHAR LAL MOONDRA
32

Whether establishment is registered under The Factories Act or The Shop & Establishment Act, One Weekly off is payable on his working of 6 working days to any regular employee.

It means that Weekly working is equal to 8 x 6 = 48 hours
Add to this 8 hours of weekly off
So it will be 48+8 = 56 hours.

Therefore salary needs to be paid as under

No. of hours actual put-in during the month divide by 48 multiplied by 56 multiplied by hourly salary calculated by you as under -

One hour salary= CTC/Total number of working hours in a month.
Ex: Rs.10000/ 240 hours= Rs. 41.66

Alternatively calculate per hour salary as Rs. 10000/ (26*8) = Rs. 48.08 per hour actually worked.

Result in both cases will be same.

From India, Jodhpur
Community Support and Knowledge-base on business, career and organisational prospects and issues - Register and Log In to CiteHR and post your query, download formats and be part of a fostered community of professionals.






Contact Us Privacy Policy Disclaimer Terms Of Service

All rights reserved @ 2024 CiteHR

All Copyright And Trademarks in Posts Held By Respective Owners.