How to calculate the man days if total no of working days are 153 with 417 labour? - CiteHR
Amit Aishwary Choudhary
Managing People At Work.
Kkdas1959
Executive Hr & Admin

Cite.Co is a repository of information created by your industry peers and experienced seniors sharing their experience and insights.
Join Us and help by adding your inputs. Contributions From Other Members Follow Below...
Please explain how to calculate the man days if total no of working days are 153 days and maximum number of contract labour employed any day 417.
-When planning for a major business project or establishing annual goals, looking at the costs of labor is essential to determining whether you will be able to meet your financial goals. Looking at man hours in terms of standard labor costs and overtime wages helps managers keep budgets accurate and on track. Calculating man hours is often used in preparation for a contract bid, common in the construction industry.

-For an annual budget, remove all non-working days from the work year. Do the same for a project planned to be completed over a shorter period of time.

-Assume you have a 12-week project with employees working a 10-hour day, five days a week. There are two national holidays in the time period when your employees will not work. There are five employees on the job.

-Multiply the five-day work week by 12 weeks: 12 * 5 = 60. Subtract the two holidays for 58 days. Multiply the number of work days by 10 hours per day: 58 * 10 = 580 (these are the project hours per employee).

-Multiply the per-employee man hours by the number of employees on the job: 580 * 5 = 2,900. There are 2,900 total man hours assigned to this project.

This discussion thread is closed. If you want to continue this discussion or have a follow up question, please post it on the network.
Add the url of this thread if you want to cite this discussion.






About Us Advertise Contact Us
Privacy Policy Disclaimer Terms Of Service



All rights reserved @ 2020 Cite.Co™