What Are The Question For Interview Of Bpo Recruiter - CiteHR
Imok
Hr Executive
Hussain Zulfikar
Hris Implementation, Payroll, Recruitment,
Ajaygaekwad
Team Leadre

Cite.Co is a repository of information created by your industry peers and experienced seniors sharing their experience and insights.
Join Us and help by adding your inputs. Contributions From Other Members Follow Below...
hi, yesterday i got a call from a bpo for the interview for position of recruiter, its a international bpo, kindly let me know what type of question they may ask, thanks and regards sam
Hi imok

its depend upon your company and which they want to hire you.here are some of most imp interview questions.hope it useful for you.

1) TELL ME SOMETHING ABOUT YOURSELF/ PLEASE INTRODUCE YOURSELF?

2) HOW ARE YOU AS A PERSON?

ANS) ONE WORD /ONE LINE

3) WHAT YOU HAVE DONE SINCE MORNING? (IMP)

ANS) SPEAK UP ATLEAST FOR 2 MINS

4) WHAT DO YOU KNOW ABOUT BPO’S?

ANS) BPO STANDS FOR BUSINESS PROCESS OUTSOURCING.

THERE ARE TWO KINDS OF BPO’S

1) INBOUND – YOU WILL HAVE TO RECEIVE THE CALLS.

2) OUTBOUND – YOU WILL HAVE TO MAKE THE CALLS.

5) WHY DO YOU WANT TO JOINT A BPO?

ANS) A) FOR BETTER GROWTH /CARRER PROSPECTS

B) FASTEST GROWING INDUSTRY

6) WHERE DO YOU SEE YOURSELF 3 YEARS DOWN THE LINE?

ANS) I SEE MYSELF GROWING WITH THE COMPANY

7) FAMILY BACKGROUND

ANS) DON’T SPECIFY PARENT’S NAME

JUST SPECIFY PROFESSION OF PARENTS & SIBBLING.

WORK PROFILE?

ANS) NAME OF THE ORGANISATION

DATE OF JOINING

JOB RESPONISIBLITY

COMPANY SYNOPSIS

INCREMENT /PROMOTION/ ACHIEVEMENTS

DATE OF RESIGNATION (REASON OF RESIGNATION)

9) WHY DO YOU WANT TO JOIN A BPO (OTHER FIELD /SECTOR)?

ANS) 1) DURING RECESSION PERIOD IT HAS PROVED ITSELF AS THE MOST STABLE INDUSTRY.

10) SALARY EXPECTATION?

ANS) AS PER THE COMPANY’S NORMS

11) WHAT IF SOME OTHER COMPANY OFFERS YOU MORE THAN US?

ANS) I WANT TO GROW VERTICALLY NOT HORIZONTALLY.

12) ARE YOU COMFORTABLE WORKING IN SHIFTS?

ANS) YES

13) WILL YOU SIGN A BOND?

ANS) YES

14) WHERE YOU WILL BE GOING TO STAY?

ANS) I WILL MANAGE (DON’T DISCUSS YOUR ACCOMATION PROBLEM WITH THE RECURITER)

15) WHAT DID YOU LEARN IN YOUR LAST JOB?(IMP)

ANS) BE PREPARED WITH YOUR OWN ANSWERS.

16) WHY YOU HAVE LEFT LAST JOB? (IMP)

ANS) BE PREPARED WITH YOUR OWN ANSWERS.

17) DO YOU HAVE ANY ISSUES IN RELOCATING?

ANS) I HAVE NO PROBLEM IN RELOCATING.

Hi

Good contribution by Ajay, this are standard and relevant question asked in interviews, however dont parrot this answers blindly, understand them and be ready to justify your answers. Try to be as honest and assertive with your responses.

During the interview, focus on answering the intentions of the questions !!

Prepare for the interview :

Research the company, Org Structure, work culture, HR team structure (Analyse your future growth prospects), market reputation etc

BPO recruiters must posses exceptional skills in :

Coordination, Pursuasion, Clear and Concise Communication, Patience, Tolerance, Negotiation ans Organizing skills.

If you are a fresher, speak to BPO recruiter friend and get first hand knowledge of how the industry works from consultancy and corporate points of views.

technical Skills required :

MS office (Mostly Excel skills)

Job sites, surfing skills

Socialising

Reporting

Be smart, assertive and social in the interview .. BPO is all about dealing with brattish youngsters

This discussion thread is closed. If you want to continue this discussion or have a follow up question, please post it on the network.
Add the url of this thread if you want to cite this discussion.






About Us Advertise Contact Us
Privacy Policy Disclaimer Terms Of Service



All rights reserved @ 2020 Cite.Co™